Termeni & Conditii

Pentru vizitarea și utilizarea acestui site este necesară citirea și acceptarea în totalitate a acestor Termeni și Condiții. Acești Termeni și Condiții se aplică tuturor vizitatorilor, utilizatorilor și altor persoane care doresc să acceseze sau să utilizeze site-ul www.neuristica.ro. Acești Termeni și Condiții pot fi modificați în orice moment, fără nici o notificare prealabilă.

Consultatiile online (Clinica virtuala) sunt un serviciu din categoria telemedicinei, care permit interactiunea medic-pacient in mediul online, prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare. Serviciul de consultatii online este disponibil ca o alternativa a consultatiilor in prezenta pacientului in cabinetul medicului, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate si este limitat in ceea ce priveste posibilitatea de diagnosticare.

Continutul site-lui www.neuristica.ro este protejat de legile naționale și internaționale ale dreptului de autor. Toate drepturile sunt rezervate ISWT Medical srl.  Toate materialele (incluzand, fără limitari, toate articolele, textele, imaginile, logo-urile si design-ul) conținute in acest site nu pot fi reproduse, distribuite, transmise sau publicate fără acordul scris, expres si prealabil al ISWT Medical srl. Este interzisă modificarea, copierea, distribuirea, transmiterea, publicarea, reproducerea, realizarea de creatii derivate din orice informație sau material de pe site. Este posibilă descarcarea sau copierea materialelor specifice disponibile în acest sens, exclusiv în scop personal și exclusiv non-comercial. Utilizarea acestor materiale in scopuri comerciale este interzisă. ISWT Medical srl isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus. Pentru întrebări sau cereri de utilizare a materialelor de pe acest site, ne puteți contacta la clinica@neuristica.ro.

Pentru imbunătățirea serviciilor către pacienți, acest site poate colecta informații despre utilizator: informații cu caracter personal – email, număr de telefon și informații cu caracter tehnic – adresa de internet, sistemul de operare folosit, tipul browser-ului, si informatii despre traficul realizat pe site. Nu sunt transmise catre terți nici un fel de informații cu caracter personal, excepție facând terții parteneri care asigura buna functionare a acestui site. Pot fi furnizate catre terțe persoane informații de ordin general, trafic pe site și alte informații statistice care nu conțin date cu caracter personal.

1. DEFINITII

 • „Beneficiar” – orice persoana care a solicitat serviciile si este de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare a Platformei Neuristica.
 • „Contract” – Contractul incheiat intre Beneficiar si Neuristica, conform prezentelor Termeni si Conditii, in vederea desfasurarii de consultatii online.
 • „Date cu caracter personal” – Orice informatie in legatura cu Beneficiarul care permite identificarea sa in mod direct sau indirect, cum ar fi nume, prenume, numar de telefon, e-mail, geolocatie si care sunt furnizate de Beneficiar prin Platforma in scopul obtinerii de consultatii online. Detalii suplimentare se gasesc in sectiunile Politica de cookies si GDPR de pe site-ul www.neuristica.ro.
 • „Platforma” – totalitatea functionalitatilor disponibile aflate la adresa www.neuristica.ro, accesibile prin browser de pe desktop si/sau telefoane mobile, care pune la dispozitia Beneficiarului instrumente online pentru 1) navigare pe site, 2) alegere a medicilor care ofera servicii medicale in clinica virtuala Neuristica si stabilire de programari in vederea obtinerii de opinii medicale din partea acestora, 3) participare la consultatii online si 4) monitorizare a starii de sanatate.
 • „Neuristica” – ISWT Medical srl, CUI 45424073, J40/58/2022, str. Diaconu Coresi Nr.53, Sector 1, Bucuresti, administreaza site-ul neuristica.ro. Orice persoana aflata in relatie contractuala cu ISWT Medical srl si a primit dreptul de a crea pe Platforma un cont de medic pentru a oferi consultatii online reprezinta Neuristica.
 • „Serviciu” – orice serviciu oferit prin intermediul Platformei de catre personal medical specializat.

2. INCHEIEREA CONTRACTULUI

Inregistrarea si folosirea Platformei si/sau Serviciilor constituie consimtamantul expres si neechivoc al Beneficiarului cu privire la incheierea Contractului care include prezentele Termeni si Conditii si Politica de Confidentialitate. Contractul dintre Neuristica si Beneficiar pentru prestarea serviciilor se incheie numai daca Beneficiarului are varsta de minim 18 ani, isi exprima consimtamantul cu privire la Termenii si Conditiile si Politica de Confidentialitate si isi creeaza un cont pe Platforma. In cazul in care numele de Beneficiar si parola au fost furate sau compromise, va rugam sa ne notificati imediat prin transmiterea unui e-mail la adresa clinica@neuristica.ro. Contractul va fi considerat ca fiind incheiat in momentul in care Beneficiarul bifeaza casuta „ Am citit, am inteles si sunt de acord cu Termenii si Conditiile si cu Politica de Confidentialitate” si finalizeaza prima programare.

3. SERVICIILE OFERITE

Serviciile oferite sunt:

 • Opinie medicala/evaluare medicala online medic specialist/primar, psihoterapeut, psiholog, kinetoterapeut, logoped.
 • Monitorizare si evaluare tratamente post-interventii, post-consultatii (control) online

Controlul se poate programa doar după o consultație inițială și la maxim 30 de zile de aceasta. Dacă au trecut 30 de zile de la o consultație, pacientul se va programa pentru o altă consultație.

Consultațiile online se desfășoară pe baza programărilor realizate prin opțiunea Programeaza-te de pe site-ul neuristica.ro sau telefonic ori prin email daca pacientul are cont valid pe platforma neuristica.ro.

4. PRETURI SI PLATI

Preturile serviciilor care fac obiectul prezentului contract sunt cele mentionate pe pagina www.neuristica.ro/tarife. Neuristica poate sa modifice in orice moment pretul serviciilor afisate pe site, fara nici o notificare prealabila. Orice modificare de preturi devine operanta odata cu publicarea ei pe site. Serviciile disponibile pe www.neuristica.ro se achită în avans, prin plata online cu cardul sau prin ordin de plată. Serviciile respective vor avea marcat distinctiv aceasta optiune la metodele de plata acceptate. Plata online cu cardul se consideră realizată odată cu confirmarea încasării sumei de către Netopia MobilPay. Plata prin ordin de plată se realizează în baza facturii emise de ISWT Medical srl. Plata se consideră realizată odată cu confirmarea încasării sumei de către bancă. Neuristica este absolvit in intregime de orice raspundere legata de orice probleme aparute in efectuarea platii. Plata online cu cardul pe Platforma Neuristica se realizeaza prin operatorul de plati Netopia MobilPay, doar cu cardurile Visa/Mastercard ce permit plati online (au cod CVC, CVC2), utilizand metoda 3DSecure. Neuristica redirectioneaza Beneficiarul catre portalul de plata online al Netopia MobilPay si nu inregistreaza sau stocheaza nici o informatie despre cardul bancar utilizat pentru efectuarea platii. Beneficiarul are dreptul sa anuleze programarea efectuata si sa isi recupereze suma achitata daca anularea se face cel tarziu cu 24 de ore inainte de data si ora stabilite pentru sesiunea de video-evaluare. Beneficiarul poate anula programarea utilizand optiunea de anulare din sectiunea „contul meu-> programarile mele” de pe Platforma sau contactand Neuristica prin mijloacele de comunicare puse la dispozitie pe pagina de contact. Suma achitata va fi returnata doar daca este respectat termenul de anulare. Solicitarea de returnare a platii va fi facuta in scris la clinica@neuristica.ro. Beneficiarul va trebui sa comunice un cont bancar in format IBAN a carui titular este, in care doreste returnarea sumelor achitate in avans. Neuristica va returna sumele achitate in avans in acest caz, in termen de 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, prin transfer bancar. In cazul in care Beneficiarul nu anuleaza programarea in termenele de mai sus, si nu se prezinta la efectuarea serviciului, sumele platite in avans nu vor putea fi recuperate. In cazul in care Beneficiarul s-a prezentat conform programarii la clinica/cabinet, si serviciul nu a putut fi efectuat din orice motiv invocat de Neuristica, Beneficiarul are dreptul sa solicite restituirea sumelor achitate in scris la clinica@neuristica.ro, in cazul in care nu se realizeaza, de comun acord cu furnizorul de servicii medicale, o reprogramare.

5. LIMITAREA RASPUNDERII SI GARANTIA SERVICIILOR

Beneficiarul, prin accesarea acestui serviciu, declara ca intelege limitarile serviciului de consultatie online astfel cum sunt explicate in acesti Termeni si Conditii. Neuristica nu garanteaza expres sau implicit calificarile profesionale si experienta medicilor inscrisi in baza de date si calitatea serviciilor de consultatie online. Va recomandam sa efectuati propria evaluare a medicilor si serviciilor medicale inainte de plasarea unei comenzi de programare a consultatiei medicale. Beneficiarul este singurul responsabil pentru alegerea facuta in ceea ce priveste medicul la care a efectuat programarea. Neuristica nu isi asuma nici o raspundere pentru utilizarea Platformei in vederea efectuarii unei programari medicale de urgenta. In cazul in care aveti nevoie de ingrijiri medicale de urgenta, va recomandam sa apelati 112. Utilizarea Serviciului in acest caz va antrena numai riscul Beneficiarului. Neuristica nu are prin intermediul Platformei control asupra si nu poate garanta disponibilitatea vreunui anumit medic intr-o anumita zi sau ora. De asemenea, rezultatul interactiunii cu medicul prin intermediul Platformei este acela de consiliere si oferirea unei opinii medicale. Prin intermediul exclusiv al Platformei utilizatorul nu poate primi un diagnostic clinic sau de certitudine. Beneficiarul intelege si accepta faptul ca Neuristica nu poate fi trasa la raspundere cu privire la orice informatii si date din continutul Platformei, inclusiv, dar nu numai cele privind textul, imaginile, secventele video, sau orice alta activitate legata de utilizare, indiferent de interpretarea sau utlizarea lor de catre Beneficiar, sau de actiunile intreprinse de Beneficiar ca urmare a accesarii continutului Platformei. Neuristica pune la dispozitie Platforma si Serviciile „ca atare”, „cu toate viciile” si „astfel cum acestea sunt disponibile”.  Neuristica nu garanteaza expres sau implicit Platforma sau serviciile, in limita maxima prevazuta de lege. Neuristica nu ofera nici o garantie, inclusiv garantii de comercializare, calitate satisfacatoare, precizie pentru un scop sau nevoie speciala si nu garanteaza ca rezultatul care poate fi obtinut prin utilizarea Serviciilor va fi efectiv, sigur sau precis, sau ca va intruni cerintele Beneficiarului. Beneficiarul intelege faptul ca furnizarea Serviciilor poate fi modificata/incetata si intelege ca Neuristica nu este raspunzator pentru aceasta. Neuristica nu isi asuma raspunderea pentru intreruperi ale functionarii Platformei in vederea realizarii imbunatatirilor, mentinerii la o stare optima de functionare, lipsa functionarii internetului sau a altor situatii in care Platforma nu poate fi accesata din cauza erorilor tehnice ce nu sunt sub controlul Neuristica. In cazul in care consultatia online nu s-a putut desfasura din motive tehnice si costul sesiunii a fost achitat de catre pacient, Neuristica va face tot posibilul sa reprogrameze consultatie online, insa nu poate oferi garantii asupra acestui lucru, sau al datei si orei urmatorului slot disponibil. In cazuri exceptionale, daca Beneficiarul nu are capabilitatile tehnice pentru a participa la serviciu, intelege si este de acord ca serviciul sa se poate desfasura doar telefonic. Neuristica nu isi asuma raspunderea pentru nici o dauna indirecta, speciala, incidentala care rezulta din utilizarea, sau incapacitatea de a utiliza Platforma.

6. FORTA MAJORA

In cazuri de forta majora, Neuristica este exonerat total de raspundere. Cazurile de forta majora includ, dar nu se limiteaza la acestea, erori de functionare ale echipamentului tehnic al Platformei, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusi informatici, atacuri informatice de orice fel si interferarea cu programe informatice malitioase, accesul neautorizat in sistemele Platformei, erorile de operare, revolutii, cutremure, etc.

7. DURATA SI INCETAREA CONTRACTULUI

Contractul se considera incheiat pentru o perioada nedeterminata. Beneficiarul poate inceta folosirea Platformei in orice moment. Neuristica isi rezerva dreptul de a suspenda sau inceta imediat Serviciile catre un Beneficiar in orice moment si fara notificare in cazul in care:

 • constata sau are suspiciuni serioase cu privire la faptul ca acesta nu respecta prevederile prezentelor Termeni si Conditii sau ale altor politici publicate pe Platforma;
 • este suspectată o fraudă sau o tranzacție neautorizată sau ilegala;
 • exista suspiciunea ca terte persoane au accesat sectiunea „Contul Meu’
 • nu se prezinta si nici nu anuleaza trei programari consecutive;
 • se utilizeaza/incearca sa utilizeze Platforma in scopul comiterii de acte sau fapte de natura penala, contraventionala sau care contravin ordinii publice sau bunelor moravuri sau care sunt de natura sa produca prejudicii Neuristica sau unor terti;

Serviciile pot inceta imediat si din motive inclusiv, fără a se limita la: disponibilitatea produsului sau serviciului, erori în descrierea sau prețul produsului sau serviciului, eroare în comanda Beneficiarului sau alte motive. Beneficiarul intelege ca dupa incetarea Contractului, sa nu incerce sa foloseasca Platforma. In toate aceste cazuri, Contractul va inceta, insa prevederile sectiunilor 5, 8, 9 vor ramane aplicabile.

8. DECLARATIE PRIVIND DATELE CU CARACTER PERSONAL

In conformitate cu prevederile Regulamentului EU 679/2016 („Regulamentul GDPR), Neuristica va colecta datele cu caracter personal ale Beneficiarului, numai in scopul efectuarii programarii medicale si a prestarii serviciilor mentionate. Pentru orice detalii suplimentare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Neuristica, puteti consulta Politica de Confidentialitate disponibila la adresa https://www.neuristica.ro/gdpr.

9. DREPT APLICABIL SI INSTANTA COMPETENTA

Utilizarea Platformei, inregistrarea comenzilor in vederea programarilor la consultatii si incheierea Contractului sunt guvernate si interpretate in conformitate cu dreptul roman. Orice litigiu nascut din sau in legatura cu utilizarea Platformei  si/sau cu Contractul va fi solutionat pe cale amiabila. In cazul in care partile nu ajung la un acord cu privire la disputa, aceasta va fi definitiv solutionata de instanta romana competenta.

10. CONSULTATIA ONLINE

Consultatiile online disponibile prin Platforma Neuristica reprezinta servicii de telemedicina si se desfasoara direct intre Neuristica si Beneficiar. Comunicarea video, audio si text, se desfasoara strict prin intermediul website-ului, la adrese de internet generate unic pentru fiecare sesiune, comunicate medicului si pacientului in prealabil si este criptata in ambele directii. Comunicarea video si audio nu este inregistrata sau stocata in nici un fel de catre Neuristica. Este interzisa inregistrarea prin orice alte mijloace tehnice de catre oricare din participanti a sesiunii video sau audio, deoarece incalca drepturile legale ale partii care este inregistrata fara a avea cunostinta despre acest lucru si fara a-si da acordul pentru a fi inregistrata. Atat Neuristica cat si Beneficiarul trebuie sa detina un cont pe Platforma pentru a putea accesa pagina de video-evaluare, si este necesara autentificare cu nume de Beneficiar si parola pentru a asigura securitatea. Acest serviciu nu inlocuieste consultul medical de specialitate din cabinet. Specialitatile disponibile prin aceasta Platforma de consultatie online sunt limitate la cele care pot permite Neuristica sa efectueaze o evaluare doar pe baza informatiilor digitale la care poate avea acces prin acest canal de comunicare limitat. Beneficiarul este responsabil sa ofere informatii cat mai complete si corecte asupra starii sale de sanatate, tratament, rezultate anterioare, alte afectiuni sau istoric medical si intelege ca evaluarea si recomandarile primite din partea Neuristica prin Platforma de consultatie online se vor baza strict pe informatiile primite de la Beneficiar, neavand posibilitatea unui consult fizic, sau accesul la un istoric medical complet al pacientului (altul decat cel pe care pacientul este dispus sa il comunice medicului in cadrul sesiunii). Neuristica isi declina orice responsabilitate daca Beneficiarul nu respecta recomandarile primite, sau daca informatiile primite de la Benficiar au avut omisiuni sau au fost false. Serviciile de consultatie online vor fi utilizate doar pentru afectiuni care nu reprezinta o urgenta medicala. Pentru situatiile in care afectiunea este o urgenta medicala, pacientul poate apela serviciile de urgenta la numarul 112. Inaintea sesiunii de consultatie online si in timpul ei, Beneficiarul poate trimite catre Neuristica informatii despre istoricul medical, inclusiv sa ataseze fisiere care sa prezinte rapoarte medicale sau rezultate ale unor analize efectuate anterior. In timpul, sau dupa consultatia online, Neuristica va putea sa completeze un raport medical de evaluare, care va contine si recomandarile sale pentru Beneficiar. Acestea pot contine, in functie de decizia Neuristica, si recomandari de tratament cu medicamente, insa limitat la medicamente din categoria OTC si RX, exceptand medicamentele cu regim special.  Raportul medical de evaluare va putea fi accesat de Beneficiar, din sectiunea “Contul Meu” de pe Platforma Neuristica, si va fi disponibil pentru descarcare pe toata durata existentei unui cont activ. In timpul sesiunii de consultatie online, sau in raportul comunicat Beneficiarului, poate exista si recomandarea de a efectua si alte servicii medicale sau investigatii (in locatii fizice ale clinicii, sau la laboratoare de analize sau imagistica) precum si recomandari de a efectua alte consultatii online, pentru o alta specialitate sau pentru un control de evaluare a rezultatelor recomandarilor primite. Pentru accesarea acestui serviciu, atat Neuristica cat si Beneficiarul trebuie sa detina un dispozitiv desktop (calculator, laptop) cu sistem de operare Windows, Ubuntu sau OSX, un browser compatibil, Microsoft EDGE, Google Crome, Opera, Firefox, Safari (recomandat ca versiunea de browser sa nu fie mai veche de 6-12 luni) sau un dispozitiv mobil (telefon mobil, tabletă ) cu sistem de operare Android sau IOS, având instalată ultima versiune a sistemului de operare și a browser-ului web. Viteza optima a conexiunii la internet este de 100Mb/s  pentru download si 80Mb/s pentru upload. Puteți verifica viteza conexiunii dvs de internet, printre altele, la adresa https://www.speedtest.net/. Conditiile de anulare a unei programari la serviciul consultatii online, si cele de plata online, precum si cele de returnare a contravalorii serviciilor, respecta conditiile generale de utilizare a serviciilor Neuristica, asa cum sunt descrise in termenii si conditiile generale disponibile pe aceasta pagina. Pentru orice alte informatii comunicate intre Neuristica si Beneficiar in cadrul acestui serviciu, precum si documentelor transmise intre acestia, se aplica conditiile generale de protectia a datelor si de pastrarea confidentialitatii, asa cum sunt ele descrise in pagina de Politica de confidentialitate.

11. ALTE PREVEDERI

Beneficiarul este sfatuit sa verifice periodic prezentele Termene si Conditii. In cazul in care Beneficiarul nu doreste sa accepte prezentele Termeni si Conditii, inclusiv modificarile/completarile acestora, trebuie sa inceteze imediat sa foloseasca Platforma  si Serviciile oferite. Neuristica informeaza prin prezenta Beneficiarul ca va desfasura activitati de marketing si va transmite informatii de marketing Beneficiarului, ca urmare a exprimarii consimtamantului prin bifarea casutei de mai jos. Ne puteți contacta pentru informații, comentarii, feedback, idei, probleme, reclamații, sugestii la clinica@neuristica.ro. Beneficiarul este expres de acord cu Termeni si Conditiile si Politica de Confidentialitate.

© 2024 ISWT Medical. Toate drepturile rezervate.

Te rugam sa astepti